Aktuella översättningar

Våren 2012 översätter jag två norska böcker till svenska: Gyldig fravær av Harald Rosenløw Eeg och He He, Hasse av Tore Renberg. Jag har tidigare översatt tre titlar av Harald Rosenløw Eeg, läs gärna mer om dem här. He He, Hasse är den andra bilderboken om syskonparet Ina och Hasse, den första, Ge järnet, Ina, kom på svenska hösten 2011.

Pressröster om Ge järnet, Ina:

”Det finns böcker som trollbinder redan från första sidan, som släpper fram överraskande bildvärldar och trummar fram handlingen med komiska rytmer. De norska bilderboksmakarna Tore Renbergs och Øyvind Torseters Ge järnet, Ina är en sådan bok.”
Smålandsposten

”Renbergs och Torseters bok är en konstnärlig och berättarteknisk fullträff, en varm och charmig historia i ett häpnadsväckande bilderbokslandskap.”
SvD

”Med små medel och stor tajmning blåser Renberg liv i berättelsen och utvinner en och annan komisk poäng utan att bli flabbig.”
DN