Om böckerna

Välkommen till
Lyckeskolan!

logoHär går Abel Svensson, Pardis Moradi och alla de andra barnen i klassen. Var och en av dem har en egen berättelse som kan bli en bok i serien Barnen i Lyckeskolan. Först ut är historien om Abel Svensson. Han är kär i Mina, Lilly och Sixten. Det vet han. Men hur ska han få reda på om någon är kär i honom? Han funderar tills han får en klurig idé. ”Vem är kär i Abel Svensson?” utkom i september 2014 på Olika Förlag.

Nästa bok heter ”Klara Ek och hunden som inte var en hamster” och handlar om Klara som helst av allt i hela världen vill ha ett husdjur. En hamster! Men i stället för en liten hamster, som lillebror Svante har, får hon pappas nya tjejs hund.
Boken utkom i mars 2015.

Den tredje fristående boken i serien heter ”Pardis Moradi är här!” och handlar om Pardis som en dag är riktigt trött på att vara just Pardis. Just då får hen chansen att testa att vara någon annan. Boken om Pardis gjorde de andra titlarna i serien sällskap i december 2015, och så här blev jag citerad av Olika Förlag i samband med boksläppet:
”Författaren Ebba Berg vill med Pardis Moradi är här! hjälpa läsaren att inse att vi kan få reda på mycket om oss själva genom att sätta oss in i någon annan människas liv: Genom att prova och våga nya saker, och ta lärdom av vad andra vågar och gör, kan vi upptäcka nya sidor av oss själva. Att vi klarar mycket. Och att vi faktiskt är bra som vi är.”

Den fjärde boken kom våren 2016 och handlar om Nora Henriksson som liksom de andra barnen i klassen ska vara en dag med en vuxen på arbetet. Nora vet inte vilket jobb hon ska ta, hon vet bara att hon vill göra något utomhus. Men så träffar hon John som säljer de hemlösas tidning och då vet Nora vilket jobb hon ska välja. Men när ingen annan tycker att det är en bra idé blir Nora ursinnig!
Läs hur det går i boken ”Ett jobb för Nora Henriksson”.

”Trolleri med Karam Nadjar!” heter femte boken och den släpptes lagom till Bokmässan i Göteborg hösten 2016. Karam har tränat på att trolla hela vägen från Syrien till Sverige.
En dag vill hans nya kompis Anna också lära sig. Men det vill inte Karam. En magiker får ju inte avslöja sina trick! Men till sist lyckas Karam både göra Anna glad och ge klassen magi!

Den sjätte fristående delen i serien heter ”Timmy Kent och de mystiska morötterna”. Timmy älskar frukt och grönsaker. Han tycker att det borde odlas mer överallt. I parken, utanför huset där han bor, ja och på skolgården …!

Hösten 2017 kom boken ”Grattis, Svea Fors!”. Om Svea, som tidigare kallades Simon F, och som älskar att planera kalas! Hon vill att hela klassen ska komma. Fast pappa tycker att det räcker med några få.

Den åttonde boken heter ”Du är en stjärna, Amy Jönsson!” och handlar om den gången Amy startar ett band med några andra i klassen. Hon skriver också en egen låt tillsammans med sin bonussyster Jossan. Lyssna på låten här!

”Är du rädd, Simon Nordin?” kom hösten 2019 och handlar om Simon som älskar när det är läskigt. Han längtar till spökjakten i skolans källare. Men … plötsligt blir han rädd på riktigt.

Bok nummer tio publicerades i mars 2020 och heter ”Skojar du, Märta Grön?”.  Den handlar om den gången Märta och Noa byggde en koja och hittade på massor av nya roliga ord. Men när blir en lek taskig? Och hur gör vi för att fortfarande kunna vara vänner när det har gått för långt?

Hösten 2022 kom boken ”Vill du vara ihop, Katja Virtanen?”. Katja undrar hur det är att vara ihop med någon. Är det roligt eller jobbigt? Måste man hålla handen och gå på bio? Eller inte alls? Vad vill Katja?

Bakom Barnen i Lyckeskolan står jag, Ebba Berg, som skriver texten och min goda vän Carl Flint som skapar de färgrika illustrationerna.