Författarbesök

Jag gör ofta och gärna besök i klassrum och på bibliotek för att läsa ur mina böcker och berätta hur de kommit till. Jag visar då hur jag och illustratören Carl Flint samarbetar när vi skapar böcker om Barnen i Lyckeskolan och svarar på alla möjliga frågor om att skriva och arbeta med böcker. Samtalen kan fördjupas på olika sätt, bland de teman som böckerna tar upp finns: Känslor (Finns det olika sätt att vara kär? När är man ensam? Hur arg får man bli på sin mormor?) Kommunikation (Hur får man reda på om någon är kär i en? Hur berättar man för pappa att man inte vill gå ut med hans nya tjejs hund?) Identitet (Vad är det som gör oss lika, och olika, och hur skulle det vara att vara någon annan för en dag?) Familjer (Vad är egentligen en familj?).

Utöver rena uppläsningar och boksamtal gör jag också olika typer av workshoppar anpassade för målgruppen med skriv- och/eller ritövningar:

Skriv en egen Lyckeskolanbok!
Vi lär känna Barnen i Lyckeskolan och pratar om vad man kan tänka på när man skapar karaktärer. Vi väljer någon från Lyckeskolan, en fantasifigur eller kanske vill man själv vara huvudperson när vi skapar varsin egen Lyckeskolanbok.

Kärleksboken
Vi läser ”Vem är kär i Abel Svensson” och skriver egna historier om kärlek och vänskap.

Djurboken
Vi läser ”Klara Ek och hunden som inte var en hamster” och ritar och skriver egna berättelser om djur.

Magiska boken
Vi läser ”Trolleri med Karam Nadjar” och skapar en egen bok full av magi.

Hemliga boken
Vi läser ”Pardis Moradi är här!” och skriver berättelser fulla av hemligheter.

Det finns även en del pysselmaterial kring böckerna att jobba vidare med i klassrummet. Allt uskrivningsbart material hittar du här.

Gå gärna in på mina presentationer på Författarförmedlingen, på Kulturterminen och på Kultur i Västs Kulturkatalogen. och tveka inte att höra av dig om du arbetar med kulturförmedling till barn så kanske vi kan utarbeta ett bra program för just din barngrupp.
Jag följer Författarcentrums lista på rekommenderade arvoden som hittas här.

Hoppas vi hörs och ses på ett författarbesök!
/Ebba

IMG_3586
Författarbesök på Öckerö bibliotek