Författarbesök

Jag gör ofta och gärna författarbesök för att  berätta om mina böcker och mitt författarskap. Jag besöker skolor och bibliotek – både live och digitalt!

Jag visar hur jag och illustratören Carl Flint samarbetar när vi skapar böcker om Barnen i Lyckeskolan och svarar på alla möjliga frågor om att skriva böcker. De samtal som följer på böckernas teman handlar ofta om kärlek och andra livsviktiga känslor, om olika sorters familjer, om problemlösning och kommunikation. Och när vi hälsar på i Lyckeskolan och lär känna barnen i klassen befinner vi oss hela tiden i en normkreativ miljö.

Eftersom jag även arbetar som översättare och har arbetat som förlagsredaktör pratar jag också gärna om hur man ”gör böcker”, om hur en fladdrande idé i huvudet blir en färgglad bok med hårda pärmar.

Utöver författarbesök, uppläsningar och boksamtal gör jag också olika typer av workshoppar anpassade för målgruppen med skriv- och/eller ritövningar. Det finns även en del pysselmaterial kring böckerna att jobba vidare med i klassrummet. Allt utskrivningsbart material hittar du här.

Gå gärna in på min presentation på Författarförmedlingen. Jag följer Författarcentrums lista på rekommenderade arvoden som hittas här.

Några röster om mina författarbesök:

Vi var väldigt nöjda med Ebbas framträdande. Hon synliggjorde verkligen alla sorters barn.

Böckerna var uppskattade både av barn och vuxna. Att skriva lätta att läsa böcker med så många dimensioner och bottnar är verkligen en konst. Upplägget på författarbesöket gav eleverna lust att läsa fler böcker men även en inspiration att skriva egna böcker. Hon såg eleverna och gjorde dem delaktiga på ett genuint sätt.

Superbra med barnen, de kände sig verkligen sedda och uppskattade.

Vi är väldigt glada att du kunde komma till oss! Här kommer några kommentarer/komplimanger från berörda pedagoger:
*barnen tyckte att böckerna var bra och Ebba var inspirerande
*barnen satt som trollbundna
*mycket duktig som föreläsare och höll en spännande lektion
*eleverna tyckte det var roligt att skriva egna berättelser
*tack Ebba, för en mycket inspirerande dag!

Jag och min klass 2B tackar för ett fantastiskt bra författarbesök. Vi i klassen har nu strukturerat upp hur vi ska göra för att verkligen skapa en bok om barnen i klassen på Lyckeskolan. Ibland behövs så här härlig inspiration för både elever och lärare.

Vill du se var jag varit under mina författarbesök finns en lista här.

Om du arbetar med kulturförmedling till barn tveka inte att höra av dig, kanske kan vi utarbeta ett bra program för just din barngrupp.

Hoppas vi hörs och ses!
/Ebba

IMG_3586