Barnen i Lyckeskolan

Välkommen till Lyckeskolan!

logoHär går Abel Svensson, Pardis Moradi och alla de andra barnen i klassen. Var och en av dem har en egen berättelse som kan bli en bok i serien Barnen i Lyckeskolan.
Först ut är historien om Abel Svensson. Han är kär i Mina, Lilly och Sixten. Det vet han. Men hur ska han få reda på om någon är kär i honom? Han funderar tills han får en klurig idé.
Vem är kär i Abel Svensson? utkom i september 2014 på Olika Förlag.

Nästa bok heter Klara Ek och hunden som inte var en hamster och handlar om Klara som helst av allt i hela världen vill ha ett husdjur. En hamster! Men i stället för en liten hamster, som lillebror Svante har, får hon pappas nya tjejs hund.
Boken utkom i mars 2015.

Den tredje fristående boken i serien heter Pardis Moradi är här! och handlar om Pardis som en dag är riktigt trött på att vara just Pardis. Just då får hen chansen att testa att vara någon annan. Boken om Pardis gjorde de andra titlarna i serien sällskap i december 2015, och så här blev jag citerad av Olika Förlag i samband med boksläppet:
”Författaren Ebba Berg vill med Pardis Moradi är här! hjälpa läsaren att inse att vi kan få reda på mycket om oss själva genom att sätta oss in i någon annan människas liv: Genom att prova och våga nya saker, och ta lärdom av vad andra vågar och gör, kan vi upptäcka nya sidor av oss själva. Att vi klarar mycket. Och att vi faktiskt är bra som vi är.”

Den fjärde boken heter Ett jobb för Nora Henriksson och i den följer vi Nora som ha bestämt sig! När klassen ska praoa vill hon sälja de hemlösas tidning tillsammans med John!

Under 2016 kommer även böckerna om Karam Nadjar och Timmy Kent.

Bakom Barnen i Lyckeskolan står jag, Ebba Berg, som skriver texten och min gode vän Carl Flint som skapar de färgrika illustrationerna.